Type & Temperament since 1985

Hvordan er en dværgschnauzer

International & Dansk Champion Starlings Saybia og International, Svensk, Dansk Champion, Københavnsvinder 11 Starlings Swan Lee

E n dværgschnauzer er  nem  - uden at være kedelig. Naturligvis skal du opdrage den - men dens fornuftige væsen gør det en overkommelig opgave. Det skader ikke at du sætter dig lidt ind i, hvordan en hund fungerer og tænker... det ER nemlig ikke et menneske på fire ben - men et rovdyr med instinkter.

D værgschnauzeren er køn uden at være overdreven glamurøs. Passer til både smoking og cowboybukser - til Rolls Royce og Christiania cykel. Dværgschnauzeren har aldrig været modehund - og tak for det ! Racen har udviklet sig stille og roligt, sundt og fornuftigt. Uden voldsomme efterspørgselsboom der har udfordret specielt sundheden. Enhver dyrlæge vil bekræfte at dværgschnauzeren er en sund race - fysisk som mentalt. 

A
ldrig rastløs, stridbar, nervøs, egensindig i ulidelig grad, strejfende eller klæbende uselvstændig.

D værgschnauzeren fælder ikke . SLET ikke ! Kan du forestille dig, hvor dejligt DET er ?   Den skal trimmes. Hvor tit afhænger af dit ønske om hundens nethed men afsolut også af dens pelstype. Min. 2 gange årligt ( sjældent) - 6 gange ( bruges af mange) men 4 gange årligt er også helt normalt. Du skal regne med ca. 15-20 minutters omhyggelig børstning om ugen og det samme, hvis dens pels skal have redt underuld ud. Det er ikke meget sammenlignet med en langhårsrace - men naturligvis meget sammenlighet med en korthårsrace. Som fælder.... ! Pelsplejen på en dværgschnauzer er ikke noget der generelt betragtes som tidskrævende eller besværligt. Men den har benhår og skæg, og din trimmer bliver sur i masken, hvis du ikke gider holde det filterfrit.. så ved du det 😀

E n god dværgschnauzer er frisk, robust og tillidsfuld . Mentalt afballanceret klar til at håndtere næsten enhver situation og bevare overblikket. Kvik og nærværende - uden at være klæbende. På vagt - men med overblik og tollerance. Modig - men sjældent dumdristig.  Udpræget social - generelt også med kønsfæller !

H vordan hænger disse egenskaber sammen med dens fortid ?

R acen kommer fra schnauzeren - dens noget størrer artsfælle. Schnauzeren ( eller mellem schnauzeren som den før hed) var  gårdhund. At vogte gården for fremmede. Folk og fæ. Rotter. Derfor skægget og øjenbrynene. Rotten bed ud - og fik fat i hår istedet for vitale dele. Smart.

D værgschnauzeren er vagthund - den siger til.. det kan jo være ganske praktisk.... racen er ikke generelt støjende. Mange andre racer er langt mere gøende. Alle hunde gør - det er dig, der sætter grænserne. Når den leger, er det ofte akkompagneret af et væld af lyde. Når den vil i kontakt med dig - sjove og sære lyde. Nogle er mere udtryksfulde end andre.  

Dværgschnauzeren skal opleve noget. Hver dag. Den skal møde artsfæller - løbe løs ( HELT sikre steder naturligvis, hundeskoven, stranden ect.) og lege. Den skal mættes socialt. Giv den opgaver at løse. Noget for dens næse. Finde ting ect. Gå til træning og få ideer. Lær at forstå din hund .
Se de 9 små film DKK har lavet om hundens adfærd, opdragelse og motivering. ( kopier dette link - og se de meget nyttige og informative små film )  https://www.youtube.com/watch?v=XLA9TvE3RA8

Vil du læse mere om racen, så læs den bog om dværgschnauzeren jeg har skrevet. Den kan lånes på biblioteket. Titlen er: 'Racehunde i Danmark' Dværgschnauzer - forlaget Atelier.